UNA AMANIDA DIFERENT
Quan ens posem a fer una amanida tenim moltes opcions. No cal que ens quedem amb la bàsica de sempre (a base d'enciam, tomàquet, pastanaga i poc més...) sinó que, podem anar més enllà, fent amanides més atractives i més nutritives amb diferents aliments.
Avui us proposem l'amanida Cèsar. L'elaboració d'aquesta pràcticament li agrada a tothom, i a més a més de sana, porta uns aliments que la fan irresistible. L'enciam romà, els trossets de pa fregit, el formatge parmesà i una suau salsa a base d'all són els ingredients bàsics de la Cèsar.
INGREDIENTS (Per a 1 persona)
Preparació:
1. Primer, agafarem una paella amb una mica d'oli i courem el filet de pollastre, fins que quedi daurat, i el deixarem refredar.
2. A continuació, si en comptes d'utilitzar rostes vols fregir el pa, li traurem la crosta i li tallarem la molla a quadradets.
Millor si és del dia anterior, que ens serà més fàcil per tallar. El fregirem i quan estigui ros el posarem sobre paper absorbent per treure l'excés d'oli.
3. Després, agafarem un bol i hi posarem l'enciam, el pollastre amb talls petits i ho barregem tot bé.
4. Abans de rematar el plat afegirem el formatge parmesà per sobre, fent que quedi tot ben cobert, i també els trossets de pa fregit. I a continuació, els tomàquets cherry i l'ou dur (si en volem).
5. I per últim, cobrirem de salsa l'amanida.
**La salsa es pot comprar en un supermercat o es pot fer a casa si ho prefereixes.
Si et decideixes per fer-la a casa, necessitaràs:
Preparació:
1. Primer de tot, omplirem la batedora. Hi posarem un gra d'all tallat a trossets, 2-3 filets d'anxova, un ou, una culleradeta petita de suc de llimona i oli d'oliva (omplirem mig vas de la batedora).
2. A continuació, posarem la batedora tocant el fons del vas i començarem a batre sense moure-la del fons. Quan veiem que comença a lligar (com si féssim maionesa), anirem tirant amunt fins a obtenir la salsa.