PANELLETS DE PINYONS!

LA CASTANYADA, PANELLETS DE PINYONS!

La nit de la castanyada és una nit especial pels Catalans. Després de sopar mengem castanyes, panellets, moniatos i bevem moscatell o mistela.
De panellets n'hi ha de molts tipus, de coco, de cafè, de codony, d'avellana i de pinyons... En la majoria de cases, aquests darrers són els favorits de la majoria de membres de la família. Ens encanten per la seva textura i la seva dolçor.

Per fer la pasta de massapà:

  • 500 g - Ametlla en pols
  • 500 g - Sucre
  • 100 g - Moniato cuit
  • 75 g - Clara d'ou

INGREDIENTS PER L'ACABAT:

  • 600 g - Pinyons
  • 3 – Ous

Preparació:

1. Feu una massa fina barrejant i treballant bé tots els ingredients.
2. Embolicada en un drap humit, deixeu reposar la massa
a la nevera un mínim de 24 hores.
3. Feu boles de massapà d'uns 20 g.
4. Arrebosseu-les amb ou i enganxeu-hi els pinyons prement-los una mica.
5. Pinteu els panellets amb ou i en una llauna untada amb oli poseu-los al forn a 230-250º uns 10 minuts, fins que estiguin daurats.

Ben acompanyats amb castanyes i ratafia o moscatel... i ja ho teniu tot a punt per una MOLT BONA CASTANYADA!