LA CASTANYADA, PANELLETS DE PINYONS!
La nit de la castanyada és una nit especial pels Catalans. Després de sopar mengem castanyes, panellets, moniatos i bevem moscatell o mistela.
De panellets n'hi ha de molts tipus, de coco, de cafè, de codony, d'avellana i de pinyons... En la majoria de cases, aquests darrers són els favorits de la majoria de membres de la família. Ens encanten per la seva textura i la seva dolçor.
Per fer la pasta de massapà:
INGREDIENTS PER L'ACABAT:
Preparació:
1. Feu una massa fina barrejant i treballant bé tots els ingredients.
2. Embolicada en un drap humit, deixeu reposar la massa
a la nevera un mínim de 24 hores.
3. Feu boles de massapà d'uns 20 g.
4. Arrebosseu-les amb ou i enganxeu-hi els pinyons prement-los una mica.
5. Pinteu els panellets amb ou i en una llauna untada amb oli poseu-los al forn a 230-250º uns 10 minuts, fins que estiguin daurats.
Ben acompanyats amb castanyes i ratafia o moscatel... i ja ho teniu tot a punt per una MOLT BONA CASTANYADA!