TARTÀR DE SALMÓ I ALVOCAT

TARTÀR DE SALMÓ I ALVOCAT

A diferència de l'steak tàrtar de carn que cal consumir immediatament (ja que la carn s'oxida) les receptes amb salmó fumat aguanten perfectament d'un dia per l'altre. No obstant això, si prepares tàrtar amb peix cru com el salmó o la tonyina hauràs de congelar-lo dos dies abans d'usar-lo per evitar l'anisakis.

Ingredients per a 4 persones

  • INGREDIENTS
  • 400 g de salmó fumat
  • 2 alvocats madurs,
  • 5 cebes en vinagre,
  • 25 g de tàperes
  • ½ culleradeta de ratlladura de llimona.
  • PEL MASSERAT
  • El suc d'una llimona
  • 1 gra d'all picat
  • 3 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • Cibulet picat
  • Sal i pebre
  • PER ADORNAR
  • maionesa
  • caviar negre

Preparació:

1. Talleu el salmó a daus, igual que els alvocats. Col·loqueu aquests dos ingredients en dos recipients diferents.
2. A la picadora, tritureu les cebes tendres i les tàperes i tot seguit incorporeu-hi també la ratlladura de llimona.
3. Afegiu la meitat d'aquesta barreja picada a cada recipient, al de salmó i al de l’alvocat.
4. En un recipient barregeu l'oli d'oliva i el suc de llimona, afegiu l'all picat i salpebreu-lo.
5. Per emplatar col·loqueu el motlle i afegiu primer l'alvocat. Pressioneu amb una cullera perquè s'adapti al motlle i a continuació, afegiu els trossets de salmó.
6. Per adornar poseu-hi mitja culleradeta de maionesa al centre del tàrtar i una mica de caviar.

Fàcil, fàcil, fàcil! i deliciós!